כרובית הוא ירק טעים ועימו ניתן להכין לא מעט מתכונים מעולים קיש כרובית הוא אחד מהם.
החומרים לבצק: 150 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה
2 כוסות קמח
1/4 כוס גבינת קשקבל מגוררת
2 כפות מים קרים
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים פרט לביצה ולמים. ברגע שנוצרת תערובת פירורית מוסיפים את המים והביצה.
ממשיכים לערבב עד שהבצק נעשה כדורי,מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר התבנית עגולה מס' 24 מניחים את הבצק על התבנית ומהדקים לתחתית ולשוליים.דוקרים במזלג מקררים במקרר למשך חצי שעה.
מצרכים למלית:
2 ביצים
1 מיכל (250 גרם) שמנת מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
קורט אגוז מוסקט
50 גרם גבינת קשקבל/פרמזן מגוררת
מעט טימין
4 שיני שום כתושות
ראש כרובית שבושלה 10 דקות ופורקה לפרחים
המשך הכנה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ואופים בחום של 180 מעלות במשך20 דקות,מערבבים את חומרי המלית ויוצקים על הקלתית האפויה חלקית וממשיכים לאפות 30-35 דקות עד שהמאפה מזהיב.למתכונים נוספים